12 de setembro de 2022 Por Adilson Off

Jak menopauza ovlivňuje sexuální touhu? Snížená sexuální touha je často způsobena sníženou hladinou estrogenu, což může tlumit vzrušení a vést k tomu, že sex je bolestivější.

Jak menopauza ovlivňuje sexuální touhu? Snížená sexuální touha je často způsobena sníženou hladinou estrogenu, což může tlumit vzrušení a vést k tomu, že sex je bolestivější.

V tomto článku se podíváme na to, jak může menopauza ovlivnit sexuální touhu někoho, spolu s tím, co lze udělat pro zlepšení libida. Žena přestane trvale mít období, ale může to ovlivnit více než ženský menstruační cyklus.

Některé příznaky a vedlejší účinky spojené s menopauzou zahrnují:

  • Problémy s kontrolou močového měchýře
  • Snížená sexuální touha a Touha (libido)
  • Obtížnost spánku
  • Ředění H Air
  • Zisk na váze

Každý z těchto účinků může ovlivnit kvalitu života a vztahu ženy s jejím partnerem.

Co je to libido?

libido se týká sexuálního zájmu a sexuálního potěšení. , ale příčiny se liší od člověka k člověku.

Tento rozsah je mnohem vyšší než u všech žen obecně, což se odhaduje na 25 až 63 procent.

Proč menopauza ovlivňuje libido? Snížené hladiny estrogenu mohou mít za následek snížený průtok krve do pochvy, což může způsobit, že se tkáně vagíny a stydnutí ztenčí.

Pokud k tomu dojde, stanou se méně citlivé na sexuální stimulaci.

Snížený průtok krve ovlivňuje také vaginální mazání a celkové vzrušení. Výsledkem je, že žena nemusí mít sex tolik a může mít potíže s dosažením orgasmu. Pohlaví může být nepříjemné nebo dokonce bolestivé.

Stres může také ovlivnit libido ženy, protože může žonglovat s prací, rodičovstvím a starat se o stárnoucí rodiče. Změny v úrovních hormonů, které žena může zažít během menopauzy , ženy, které mají významnější vedlejší účinky spojené s menopauzou, s větší pravděpodobností uvádějí nižší úrovně libida.

Další faktory, které způsobují, že žena procházející menopauzou s větší pravděpodobností zažila redukované libido, zahrnují:

  • Historie chronických zdravotních stavů, jako je Jako srdeční choroby, cukrovka nebo deprese
  • Historie kouření
  • Zapojení do nízké úrovně fyzické prostaline funguje aktivity

Žena by měla mluvit se svým lékařem o tom, jak by tyto podmínky mohly ovlivnit její sexuální touhu.

Existuje několik kroků wo Člověk může vzít na zvýšení jejího libida. Patří mezi ně lékařské ošetření, změny životního stylu a domácí léky. Přejete si zvážit estrogenovou terapii. Obvykle obsahují nižší dávky estrogenu než pravidelné antikoncepční pilulky. Tato léčba, známá jako hormonální substituční terapie, může pomoci snížit příznaky, jako jsou návaly horka a změny nálady, ale může také nést rizika. Její lékař předtím, než začal užívat jakékoli léky.

Méně běžně může lékař předepsat testosteronovou terapii. Ne všechny ženy však na tuto léčbu reagují a Spojené státy Správa potravin a léčiv (FDA) jej neschvalují pro léčbu sexuálních poruch u žen.

Žena nemusí zažít žádné změny Ve své sexuální touze po použití terapií estrogenu nebo testosteronu. Někdy se mohou páry chtít společně účastnit terapie. Lze je zakoupit ve většině drog. Přenášené infekce (STIS). Jíst zdravou stravu může také zvýšit celkový pocit pohody člověka. Partner, včetně:

  • Změna sexuálních rutin: Zkuste strávit delší období na předehru, používat vibrátory nebo jiné sexuální hračky pro zvýšení intimního zážitku nebo se zapojit do sexuální aktivity nebo dotyku bez Cíl orgasmu. Mezi příklady patří dohromady plánovaná data, procházka nebo trávení času dělat koníčky dohromady, jako je cvičení, řemesla nebo vaření. Dotyk a sexuální stimulace dobře fungují pro jednotlivce, aby jim pomohli mluvit s partnerem o jejich potřebách a preferencích. Může také pomoci člověku cítit se pohodlněji se sexuální aktivitou bez tlaku partnera. Přírodní doplňky, které se pokusí zvýšit své libido. Je důležité mít na paměti, že FDA nepracuje byliny a doplňky, takže ženy by si měly být jisti, že si vyberou renomovanou značku.
  • Black Cohosh
  • sójový /ul>

    Žena by měla diskutovat o těchto opravných prostředcích s lékařem, než je vezme, aby se zajistilo, že nebudou negativně interagovat s jinými předpisy a doplňky, které může užívat. Sója obsahuje estrogen, takže může reagovat s jinými estrogenovými terapiemi. Menopauza má významný dopad na její každodenní činnosti, včetně sexuální aktivity. Příznaky, včetně nízkého libida. Mezi tyto podmínky patří infekce močových cest, prolaps dělohy, endometriózu nebo dysfunkci pánevního dna. , jiní ne.

    Některé ženy mohou po menopauze zažít zvýšené libido. To může být způsobeno sníženým stresem nad těhotenstvím a méně odpovědností za výchovu dětí. Život.

  • Sexuální zdraví/STDS
  • Zdraví/gynekologie žen

Contents